Koko Suomi monimuotoisuusdieetille!

Värikkäitä kasvimaajuureksia pestynä ja aseteltuna vanhalla puisella peräkärryllä, taustalla vanha rattaanpyörä.

Elonkierto kantaa kortensa kekoon vuoden 2022 SuomiAreenassa ja järjestää keskustelun, jossa haetaan ratkaisua suomalaisen ruokalautasen monipuolisuuden, ruokaturvan ja maapallon kestokyvyn varmistamiseen. Tervetuloa kuulolle 14.7. joko paikan päälle kesäiseen Poriin tai verkkolähetyksen kautta! Tarkempi SuomiAreena-ohjelma julkaistaan kesäkuussa.

Ruokaan liittyy valtavasti niin ravitsemuksellisia kuin eettisiä kysymyksiä. Ruoan tuotannon ja syömisen monimuotoisuus on näistä laajin: ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden kato näkyvät meidän kaikkien arjessa, ja niistä on aivan oikeutettua olla huolissaan. Ruokaa pitää siis ajatella koko maapallon kannalta, ja nämä kysymykset kuuluvat jokaisen ruokailijan pohdittavaksi. 

Arjen valinnat eivät ole helppoja eivätkä mustavalkoisia, joten miten meidän sitten pitäisi syödä? Onko olemassa vaikkapa suomalaista monimuotoisuusdieettiä, josta olisi helppo poimia omaan elämäntilanteeseen ja maapallon kestokyvyn rajoihin sopivat reseptit? 

Elonkierron Ystävät ry:n järjestämässä Suomi-Areenan keskustelussa nostamme yhteisen kehittämisen kohteeksi monimuotoisuuden sietoon ja aitoon hyödyntämiseen liittyvän haasteen. Keskustelussa pohdimme muun muassa, miten mahdollistamme vastuullisen, hyvinvointiin tähtäävän ruoan meille jokaiselle, ja minkälaisia reseptejä voisimme toisillemme tarjota näiden haasteiden ratkaisemiseen.

Paneelikeskustelu SuomiAreenassa torstaina 14.7.2022

Juontaa: Petteri Lillberg, Demos Helsinki

Panelistit: 

  • Sirpa Pietikäinen, Euroopan komissio
  • Heikki Lehtonen, LUKE
  • Susanna Valtonen, karjatilallinen
  • Heikki Ajosenpää, viljelijä
  • Niina Elomaa, S-ryhmä

Seuraa keskustelua joko paikan päällä Porissa kaupungintalon pihalla 14.7.2022 klo 15.00-15.45 tai streamin kautta MTV3-Katsomossa

Kumppaneinamme keskustelua ja monimuotoisuusdieetin tekoja rakentavat Demos Helsinki, MTK, Jokioisten Martat, Rooman klubin Suomen yhdistys, Hämeen ammattikorkeakoulu sekä Jokioisten kunta.

Elonkierron blogin muut #SuomiAreena -kirjoitukset:

Sirpa Kurppa, Elonkierron Ystävät: MONIMUOTOISUUS, SIETÄMÄTÖN UHKA VAI SIETÄMÄTTÖMÄN UPEA TILAISUUS?
Petteri Lillberg, Demos Helsinki: PLANETAARINEN RUOKAVALIO JA KESKI-IÄN KRIISI
Päivi Rönni, MTK Häme: MONIMUOTOISUUSDIEETTIÄ MAATALOUSPOLITIIKKAAN
Martat ja HAMK: MONIMUOTOISTA ARKIRUOKAA PELLOLTA KAUPPAKASSIIN

Lue lisää kesän SuomiAreenasta MTV3:n tiedotteista:

Lue lisää ohjelmasta ja paneelin puhujista

Puheista tekoihin – ympäristövastuulliset ratkaisut esittelyssä SuomiAreenassa

Maailman tapahtumat puhuttavat SuomiAreenassa – luvassa ohjelmaa turvallisuus- ja energiakysymyksistä, huoltovarmuudesta sekä kansainvälisestä yhteistyöstä

Skip to content