Elonkierto SuomiAreenassa 2022

Elonkierto kantaa kortensa kekoon vuoden 2022 SuomiAreenassa ja järjestää keskustelun, jossa haetaan ratkaisua suomalaisen ruokalautasen monipuolisuuden, ruokaturvan ja maapallon kestokyvyn varmistamiseen. Tervetuloa kuulolle 14.7.2022 joko paikan päälle kesäiseen Poriin tai verkkolähetyksen kautta!

Ruokaan liittyy valtavasti niin ravitsemuksellisia kuin eettisiä kysymyksiä. Ruoan tuotannon ja syömisen monimuotoisuus on näistä laajin: ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden kato näkyvät meidän kaikkien arjessa, ja niistä on aivan oikeutettua olla huolissaan. Ruokaa pitää siis ajatella koko maapallon kannalta, ja nämä kysymykset kuuluvat jokaisen ruokailijan pohdittavaksi. 

Arjen valinnat eivät ole helppoja eivätkä mustavalkoisia, joten miten meidän sitten pitäisi syödä? Onko olemassa vaikkapa suomalaista monimuotoisuusdieettiä, josta olisi helppo poimia omaan elämäntilanteeseen ja maapallon kestokyvyn rajoihin sopivat reseptit? 

Elonkierron Ystävät ry:n järjestämässä Suomi-Areenan keskustelussa nostamme yhteisen kehittämisen kohteeksi monimuotoisuuden sietoon ja aitoon hyödyntämiseen liittyvän haasteen. Keskustelussa pohdimme muun muassa, miten mahdollistamme vastuullisen, hyvinvointiin tähtäävän ruoan meille jokaiselle, ja minkälaisia reseptejä voisimme toisillemme tarjota näiden haasteiden ratkaisemiseen.

PANEELIKESKUSTELU SUOMIAREENASSA TORSTAINA 14.7.2022

Juontaa: Petteri Lillberg, Demos Helsinki

Panelistit: 

  • Sirpa Pietikäinen, Euroopan komissio
  • Heikki Lehtonen, LUKE
  • Susanna Valtonen, karjatilallinen
  • Heikki Ajosenpää, viljelijä
  • Niina Elomaa, S-ryhmä

Kumppaneinamme keskustelua ja monimuotoisuusdieetin tekoja rakentavat Demos Helsinki, MTK, Jokioisten Martat, Rooman klubin Suomen yhdistys, Hämeen ammattikorkeakoulu sekä Jokioisten kunta.

Skip to content