Perunasalaatti
Resepti perustuu Elonkierron kasvimaan satoon.
Perunasalaatti Elonkierron perunoista
Perunasalaatista on moneksi: se sopii lisukkeeksi, välipalaksi ja koko ateriaksikin – varsinkin jos
täydennykseksi ottaa maun mukaan vaikka lihapullia tai nakkeja. Ruokaisa salaatti valmistuu
säilyvistä kasviksista ja sopii hyvin talven arkeen ja juhliin, kuohujuoman kanssa vaikka
itsenäisyyspäivän viettoon!
- 1 kg kiinteitä perunoita
- 1 iso vihreä omena
- 2 maustekurkkua
- Puolikas purjo / 1 iso sipuli (myös punasipuli sopii hyvin)
- Kastike:
- 2 dl kermaviiliä – mukaan voi lisätä myös majoneesia
- Suolaa, sinappia, valkoviinietikkaa, mustapippuria, yrttisuolaa, valkosipulia maun mukaan

Keitä perunat, mutta varo etteivät ne mene ylikypsiksi. Kuori jäähtyneet perunat. Arkisalaattiin perunat voi käyttää kuorineenkin. Pilko perunat, omena, maustekurkut ja sipuli pienehköiksi kuutioiksi ja laita ne isoon kulhoon.
Sekoita kastikkeen ainekset ja tarkista maku. Eksotiikkaa kaipaava voi lisätä vaikka chiliä tai inkivääriä. Kaada kastike kulhoon kasvisten päälle ja sekoita varovasti nostellen, etteivät perunat murskaudu.
Anna vetäytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään ennen tarjoilua. Ohjetta voi muunnella vapaasti omien mieltymysten ja kaapista löytyvien varantojen mukaisesti.