Hevostellen-teemaillan antia

Hevostellen-teemailtaan kokoontui 70 kiinnostunutta kuuntelemaan hevosavusteisesta toiminnasta kiertokävelyn merkeissä.

Luonnonvarakeskuksen tutkija Anja Yli-Viikari taustoitti yhteiskunnan murroksesta. Uusille toimintamuodoille on tarvetta, sillä nykyiset eivät riitä yhteiskunnan tarpeisiin lasten ja nuorten kasvun tukemisessa. – Eläinavusteisen toiminnan avulla voidaan purkaa terapian pitkiä jonoja ja rauhoittaa alan ammattilaisten työtilanteita, Yli-Viikari sanoo.

Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja Anu Virtanen Anun Arkista avasi hevosavusteisen toiminnan monia muotoja ja ohjasi ilta-auringossa maadoittavan ja rauhallisen mindfulness-hetken. Hevonen elää tässä hetkessä ja odottaa sitä myös sen kanssa toimivalta ihmiseltä.

Hevosavusteisen toiminnan koulutuksen kurssinjohtaja Leena Kalalahti Ypäjän Hevosopistolta kuvasi kouluttautumismahdollisuuksien palettia. Moni sosiaali-, koulutus- tai hevosalan ammattilainen päivittää osaamistaan täydennyskouluttautumalla tai uudella ammattitutkinnolla.

Kierroksen päätteeksi oli mahdollisuus paitsi rapsuttaa hevosia, myös talutusratsastukseen suomenhevosilla – niin lapsille kuin aikuisillekin! Osa osallistujista oli ratsailla ihka ensimmäistä kertaa. Ratsuina toimivat Hessin Nitro ja Ypäjä Parpara. Luonnonvarakeskuksen tutkimushevoset Noituva ja Vanaja laiduntavat Elonkierrossa.

Lämmin kiitos kaikille osallistujille! Tilaisuuden järjestivät yhteistyössä Elonkierto & Luonnonvarakeskus, Hevostellen – hevonen ja luonto liikuttaa -hanke & Hippolis, Anun Arkki ja Hevosopisto.

Skip to content