tomaattinen linssikeitto

Reseptit on muokattu planetaaristen ravitsemussuositusten mukaisiksi Marttojen reseptipankin resepteistä. Lihaa on kaikissa maltillisesti. Alkuperäiset reseptit ja niille lasketut hiilijalanjäljet löytyvät Marttojen reseptipankista.


Tomaattinen linssikeitto

  • 1 sipuli 
  • 1 valkosipulinkynsi 
  • 1 rkl öljyä 
  • 0,25 tl chilirouhetta 
  • 1 tl kurkumaa 
  • 0,5 tl inkiväärijauhetta 
  • 1 prk (400 g) säilyketomaattimurskaa 
  • 5 dl vettä 
  • 0,5 tl suolaa (tai puolikas kasvisliemikuutio) 
  • 1,5 dl kuivattuja punaisia linssejä 

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulit ja mausteet ja kuullota hetki miedolla lämmöllä. Lisää tomaattimurska, vesi ja suola tai liemikuutio. Anna kiehua muutama minuutti. 

Huuhdo linssit kylmällä vedellä ja lisää kattilaan. Kypsennä keittoa noin 10 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.  

Lautasella tomaattinen linssikeittoannos.

Tässä reseptissä tomaattimurskan voi korvata myös kotimaisella hävikkitomaattikastikkeella, jolloin mausteita voi käyttää varovaisemmin.

Lisävinkki! Vaihtelua saat, kun lisäät keittoon porkkana- ja/tai kaaliraastetta, joita kypsytetään hetki yhdessä sipulin kanssa.

Skip to content