Borssikeitto

Reseptit on muokattu planetaaristen ravitsemussuositusten mukaisiksi Marttojen reseptipankin resepteistä. Lihaa on kaikissa maltillisesti. Alkuperäiset reseptit ja niille lasketut hiilijalanjäljet löytyvät Marttojen reseptipankista.


Borssikeitto

  • 200 – 300 g naudan luista keittolihaa (potkaa, rintaa tai etuselkää) tai broilerinkoipia.
  • noin 1 l vettä
  • 2 tl suolaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 4-5 valkopippuria
  • 4-5 maustepippuria
  • (1 valkosipulinkynsi)
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • pala juuriselleriä
  • 3-4 raakaa punajuurta
  • pala valkokaalia
  • 2 tl etikkaa
  • tilliä ja meiramia
  • lisänä: smetanaa, ranskankermaa tai kermaviiliä
Kasvisvaihtoehdon borssikeitosta saat, jos jätät lihan pois ja teet keiton kasvisliemeen. Saat ruokaisamman keiton, kun lisäät keittoon muutamia perunoita suikaleina.

Tämä keitto vaatii hiukan valmisteluja, mutta keittoa voi tehdä isomman annoksen kerralla ja pakastaa osan.

Skip to content