Borssikeitto
Reseptit on muokattu planetaaristen ravitsemussuositusten mukaisiksi Marttojen reseptipankin resepteistä. Lihaa on kaikissa maltillisesti. Alkuperäiset reseptit ja niille lasketut hiilijalanjäljet löytyvät Marttojen reseptipankista.
Borssikeitto
- 200 – 300 g naudan luista keittolihaa (potkaa, rintaa tai etuselkää) tai broilerinkoipia.
- noin 1 l vettä
- 2 tl suolaa
- 2 laakerinlehteä
- 4-5 valkopippuria
- 4-5 maustepippuria
- (1 valkosipulinkynsi)
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- pala juuriselleriä
- 3-4 raakaa punajuurta
- pala valkokaalia
- 2 tl etikkaa
- tilliä ja meiramia
- lisänä: smetanaa, ranskankermaa tai kermaviiliä

Tämä keitto vaatii hiukan valmisteluja, mutta keittoa voi tehdä isomman annoksen kerralla ja pakastaa osan.