Vesi virtaa ja maisema elää Loimijokilaaksossa

Kehystettyjä valokuvatauluja seinällä.

Kuinka hyvin tunnet Loimijoen maisemat?

Avaria peltomaisemia, reheviä kosteikkoja, metsäisiä laitumia ja rantapuistoja kaupungin tuntumassa. Tulvaniemekkeitä, kilpikaarnaisia mäntyjä, korkeita penkereitä ja vettä viistäviä lehtipuita.

Kaikkea tätä on kantahämäläisen maiseman ytimessä mutkitteleva Loimijoki ja sen perinnemaisema Tammelasta Ypäjälle.

Maisemaa esittelee laaja valokuvanäyttely, joka on koottu Elonkierron Ystävien Elosysteemi-hankkeessa. Hankkeen tarkoituksena on kehittää arvokkaan maisema-alueen mahdollisuuksia ja avata uusia väyliä Loimijoen monimuotoisen luontoympäristön hyödyntämiseen.

Valokuvanäyttelyn avulla herätellään alueen asukkaiden kiinnostusta tuttuun jokimaisemaan, mutta kirjaimellisesti uusista näkökulmista.

– On upeaa nähdä Loimijoen maisemia näin monen ihmisen silmin. Jokainen valokuvanäyttelyyn osallistunut kuvien lähettäjä on tuonut jokimaiseman arvoa esiin omalla tavallaan, Elosysteemi-hankkeen vetäjä Jarkko Soihtu iloitsee.

Vesi virtaa – maisema elää Loimijokilaaksossa -valokuvanäyttely avautuu Jokioisten Tietotalolla 1.3. ja on avoinna 31.3. saakka. Tietotalo on avoinna arkisin klo 8–16.

Valokuvanäyttely on toteutettu yhteistyössä valokuvaaja Kati Länsikylän kanssa. Kesäkuussa näyttely on nähtävillä vielä laajempana Forssan kaupunginkirjaston Vinkkeli-näyttelytilassa.

Elosysteemi-hanke on saanut EU:n maaseudun kehittämisrahoitusta Leader-ryhmä LounaPlussan kautta.

Skip to content