Avoimet puutarhat -tapahtuma Elonkierrossa 7.8.

Elonkierrossa vietetään sunnuntaina 7.8. monipuolista tapahtumapäivää. Elonkierto on yksi valtakunnallisen Avoimet puutarhat -päivän kohteista. Samana päivänä vietetään myös yhteisöllistä Poikkea meille -tapahtumaa, jolloin kuka tahansa hämäläinen voi kutsua ihmisiä kylään.

Elonkierrossa tapahtuu sunnuntaina klo 9-17 välillä. Luvassa on lajike-esittelyjä vihanneksista ja maistiaisia ainakin Elonkierron kasvimaan salaatista.

Päivän aikana asiantuntijat esittelevät kävijöille Elonkierron kasvimaita ja kertovat viljelykierron merkityksestä silloin, kun lannoitetta on rajallinen määrä. Elonkierron kasvimaihin on mahdollista tutustua myös itse tietokylttien avulla.

Elonkierron lisäksi Avoimet puutarhat -päivänä kannattaa tutustua myös Wendlan puutarhaan ja Ferrarian rinteeseen. Wendlan puutarhaan on kerätty vanhoja Jokioisten kartanon puistossa kasvaneita kasveja, FinE-lajikkeita ja muitakin kiinnostavia kasveja. Ferrarian rinne -puistoalue esittelee suomalaisia hedelmä- ja marjakasveja.

Elonkierron makasiinikahvilasta maistuvat herkut tapahtumapäivään. Kahvila on sunnuntaina auki klo 11-17.

Skip to content