Tule upottamaan sormet multaan Kasvimaapäivässä 14.5.

Miten syntyy biohiili ja miten sitä voi hyödyntää puutarhataloudessa? Entä kasvimaan rikkakasvit, kuinka niistä selvitään? Olisiko biologisesta torjunnasta apua?

Tämä kaikki selviää lauantaina 14. toukokuuta, kun Elonkierron esittelypuistossa vietetään monipuolista kasvimaapäivää klo 10-15. Päivä on suunnattu kaikille kotipuutarhureille vasta-alkajista jo enemmän viljelykokemusta omaaviin. Päivän aikana annetaan käytännön vinkkejä ja oppia kotipuutarhan perustamisesta niin kasvatuslaatikoihin kuin avomaalle.

Kasvimaapäivä startataan Elonkierron makasiinilla klo 10 aloituskahvien merkeissä. Samalla Raija Tahvonen (Jokioisten Martat) ja Sirpa Kurppa Elonkierron Ystävistä kertovat päivän ohjelmasta. Kahvien jälkeen varsinainen ohjelma käynnistyy, kun uppoudutaan kotipuutarhaan kasvatuslaatikoissa. Raija Tahvosen ja Kari Tiilikkalan johdolla osallistujat pääsevät täyttämään ja kylvämään Marttojen Elonkierrossa sijaitsevat kasvatuslaatikot.

Puolilta päivin nautitaan yhteinen lounas, jonka aikana kuullaan kolme napakkaa ja hyödyllistä tietoiskua. Kari Tiilikkala (KT-FinnoServ) kertoo biohiilen käytöstä puutarhataloudessa. Tiilikkala tuo mukanaan pieniä pyrolyysilaitteita, joilla osallistujat pääsevät itse tekemään biohiiltä. Pentti Ruuttunen (Kasvinsuojeluseura ry) neuvoo, miten kasvimaan rikkakasvit otetaan haltuun. Viimeisenä Heli Koskula (Biotus Oy) puhuu biologisesta torjunnasta kasvihuoneella ja avomaalla.

Lounaan jälkeen siirrytään kasvatuslaatikoista avomaalle, kun Sirpa Kurppa antaa kattavat käytännön ohjeet kasvimaan perustamiseen. Urakka alkaa kasvupenkkien muotoilulla, jatkuu kylvösuunnitelmalla ja kylvettävien kasvien esittelyllä ja päättyy katteiden levitykseen kasvimaalle. Kasvimaapäivä päättyy klo 15 lähtökahveihin.

Kasvimaapäivän hinta on 15 euroa. Hinta sisältää tulokahvin, lounaan ja lähtökahvit sekä yllätyslahjan kotiin vietäväksi. Mukaan päivään voi ilmoittautua sähköpostilla miia.kuhanen@elonkierto.fi.

Tapahtumaa rahoitetaan hankkeesta, joka on saanut rahoitusta maaseuturahastosta Leader-ryhmä LounaPlussa ry:ltä.

Maaseuturahasto
Leader
Lounaplussa
Skip to content