Elonkierron kesä kuvissa Tietotalolla

Jokioisten Tietotalolla pääsee maaliskuussa hyppäämään jo kesän tunnelmiin, kun kurkistaa näyttelytila Pehkoseen. Pehkosen seinälle levittäytyy Elonkierron Ystävät ry:n viime kesänä järjestämän valokuvakilpailun satoa. Aikuisten sarjan voittajaksi selviytyi Satu Heinäsen kuva (ylhäällä) ja lasten sarjassa voittoisan kuvan oli ottanut Elina Pöykkö (vieressä)

Valokuvien rinnalle on tuotu mietelauseita, jotka kertovat luonnon ja ihmisen yhteiselosta. Erityisesti teemana on se, miten luonto tukee onnellista lapsuutta sekä auttaa lasten fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin vahvistumisessa.

Näyttely kertoo myös Pirjo Mutkalan tekemästä luontokartoituksesta, joka osoitti Elonkierto-puiston olevan hyvä perhosalue sekä lajien suhteen että määrällisesti. Kuiva ja lämmin kesä oli suosiollinen sekä perhosten että kimalaisten lisääntymiselle.

Näyttely on esillä Tietotalolla maaliskuun ajan. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Näyttely oli loppuvuodesta 2021 esillä Forssan Luontomuseossa.

Skip to content