Teemailta 7.8.2019 – Maa, metsä ja muona muuttuvassa ilmastossa

Teemailta Elonkierrossa keskiviikkona 7.8.2019 klo 18 alkaen. Maksuton kierros alkaa puiston portilta ja kestää n. 1,5 tuntia.

Miten ilmastonmuutos vaikuttaa maa- ja metsätalouteen Suomessa? Entä mitä ovat hiilinielut? Onko punainen liha \”pahis\” vai kestävää ruoantuotantoa? Teemakierroksella saat myös eväitä ympäristöystävällisen ruokavalion toteutukseen arjen kiireessä.

Ilmastonmuutos vaikuttaa erityisesti luonnon ekosysteemeihin, vesivaroihin, ruoantuotantoon ja ihmisten terveyteen. Suomessa lämpeneminen ja kasvukauden pidentyminen voivat lisätä satoa ja kasvillisuuden kasvunopeutta, mutta riskit kasvavat. Kuivuus, tulvat ja erilaiset Suomelle uudet bioottiset tuholaiset yleistyvät tulevaisuudessa. Ruoantuotanto ja -kulutus aiheuttavat reilun viidenneksen kulutuksen ilmastovaikutuksista, eli hiilijalanjäljestä.

Asiantuntijoina tutkimusylijohtaja Antti Asikainen, tutkimusprofessori Marketta Rinne ja erikoistutkija Merja Saarinen Lukesta. Mukana myös ilmastoaktiivi Atte Ahokas.

Skip to content