Kaali-porkkana-slaw

Resepti perustuu Elonkierron kasvimaan satoon.


Elonkierron Kaali-porkkana-slaw

Resepti on alun perin kokki Kari Aihisen coleslaw-resepti. Elonkierron kekrijuhlan salaatissa kaalia oli 6,8 kg ja porkkanaa 4 kg sekä muita aineita suunnilleen reseptin mukaisessa suhteessa.

  • 1 kaali
  • 2 porkkanaa
  • 1,5 dl maustamatonta majoneesia
  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa

Suikaloi kaali mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kauli kaalia pyyhkeen sisällä, jotta kaali notkeentuu ja sen rakenne pehmenee.

Sekoita majoneesi, ranskankerma, omenaviinietikka, sinappi, sokeri ja suola. Nosta kaalisuikaleet ja porkkanaraaste isoon kulhoon, kaada päälle kastike ja sekoita hyvin. Peitä kulho tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Skip to content