Elonkiertoa Aurinkoenergialla

Hankkeella parannetaan ja uudistetaan Elonkierron maatalouden esittelypuiston infraa ja laitteita, joiden vaikutus peilaa niin kävijöiden turvallisuuteen, luonnonvarojen hyödyntämiseen energianlähteenä, luonnonvarojen (talousvedet) säästämiseen kuin myös puiston hoidollisten asioiden työtehokkuuteen ja eläinten hyvinvointiin.


Tarkoitus on parantaa kahvion käyttäjien turvallisuutta, siirtämällä laitteet pois makasiinista, jossa toimii myös kahvion asiakastilat ja samalla turvata koneet ilkivallalta ja varastamiselta. Vaikutamme ilmastonmuutokseen siirtymällä aurinkoenergian käyttöön ja hankkimalla koneita, jotka voidaan ladata tästä tulevalla energialla (sähköllä). Säästämme luonnonvaroja (vesi) hankkimalla eläimille kestävämmät ja toimivammat juoma-astiat sekä siirtymällä kasvipuolella ”täsmäkasteluun” vaihtamalla sadettimet tiputuskastelujärjestelmään.

Uudistukset säästävät luontoa ja vaikuttavat ilmastonmuutokseen. Suurin hyöty tulee olemaan itse puistoon kohdistuva toiminta ja laitteiden toimivuus sekä luontoystävällisempi toimintatapa etenkin energian käyttöön ja luonnonvarojen kulutukseen kohdistuvissa asioissa.

Hankkeessa tavoiteltavat kohteet ovat konkreettisia hankintoja. Hankintojen tavoitteena on toteuttaa puiston hoitoa ja sen esittelyalueita, joilla taas on merkitys puiston kävijöille ja heille tuotavaan viestintään. Tavoitteena on uudistaa kalustoa, jolla puistoa hoidetaan, tehostaa työntekoa, parantaa ilmastovaikutuksia, luoda turvallisuutta ja hyvinvointia niin kävijöille kuin eläimille sekä pitää esittelyalueet siinä kunnossa, että niiden kunto ja satotavoitteet täyttyvät. Tavoitteena on myös viestiä kävijöille vaihtoehtoisista luontoa säästävistä toimenpiteistä tai hankinnoista ja kannustaa ihmisiä siihen suuntaan.

EU:n julkisen rahoituksen osuus on 5654,40€.

Suomi saa Euroopan Unionin maatalouden kehittämisen maaseuturahastosta (maaseuturahasto) tukea omien maaseutualueidensa kehittämiseen. Leader-rahoitus tulee EU:n maaseuturahaston lisäksi valtiolta ja omalta kunnalta. Tukea voi saada hankkeesta riippuen 20–100% kuluista. Suomessa on 54 Leader-ryhmää, jotka tekevät suunnitelman oman alueen kehittämiseksi ja valitsevat rahoitettavat hankkeet. Elonkierron alueella toimii Leader-ryhmä LounaPlussa.

Maaseuturahasto
Leader
Lounaplussa
Skip to content