Tiput avarassa maailmassa

Elonkierron kasvihuoneen rairuoholautaset ovat muuttaneet tipujen puistoksi. Tiput pääsevät välillä liikkumaan laajemmalla alueella. Vähän aikaa syödään ja riehutaan, ja sit on taas unien aika.Valokuvaaminen on hankalaa, sillä kohteet ovat salamanopeita TAI ovat sentin päässä kamerasta nokkimassa sitä TAI haluavat itse kuvata (ks. kuvat…)

Kaksi tipuista liikkuu yhdellä jalalla. Hyvin reippaasti. Katselen vielä pari päivää, että alkaako toinen jalka liikkua ollenkaan. Joka tapauksessa niitä on liian vähän ylläpitokannaksi, joten otamme kesäksi vielä muutamia nuorikkoja lisää samaa savitaipaleenkantaa. Kesä tarkoittaa kesäkuun alkua, jolloin nämäkin siirtyvät puistoon!Maatiaskanojen säilytysohjelmaan liittyvien parvien koon pitäisi olla 10 kanaa. Ohjeena on, että ylläpitäjältä otetaan yli 6-viikkoisia nuorikoita – näin uusi ylläpitäjä tipuajan ongelmilta ja hän myös tietää, kumpaa sukupuolta tipuset ovat. Minä en osaa vieläkään sanoa noista mitään sukupuolista…

Skip to content