Poikkeusoloissakin kannattaa ulkoilla ja suosia lähikohteita

Koronavirusepidemian aiheuttamien poikkeusolojen aikana ulkoilua kannattaa suosia, mutta turvallisella tavalla. Elonkierron esittelypuisto tarjoaa mahdollisuuden ulkoiluun ja luontoliikuntaan sekä kevään etenemisen tarkkailuun. Kevät etenee Elonkierrossakin vauhdilla pienistä lumisista takapakeista huolimatta.

Luontoilu on turvallinen tapa huolehtia terveydestään, mutta senkin osalta kannattaa välttää ihmisjoukkoja, muistuttaa Metsähallitus. Luontokohteissa voi retkeillä ja eräillä terveysviranomaisten ohjeistuksia noudattaen. Luonnossa on syytä muistaa samat ohjeet kuin kaupungeissa ja vaikkapa kauppakeskuksissa – muistaa kahden metrin turvaväli ja käsihygienia.

Ihmisten on suositeltu hyödyntävän luontoliikunnassa lähikohteita, joihin ei tarvitse lähteä autolla. Etenkin jokioislaisten kannattaa siis hyödyntää Elonkierron ulkoilumaastoja.

Skip to content