Papu-fetapiirakka

Resepti ja kuva on Jenna Kastikaisen opinnäytetyöstä ”Öljyhamppu, kvinoa ja pavut kahvilatuotteiksi: Reseptiikan ja hinnoittelun kehittäminen Elonkierron ystävät Ry:lle”. Opinäytetyössä tarkasteltiin kotimaisten kasvipohjaisten proteiinien, öljyhampun, kvinoan ja papujen, hyödyntämistä osana kestävää ruokatuotantoa ja Elonkierron sesonkikahvilatarjontaa.


Papu-fetapiirakka

Pohja

  • 100 g margariini
  • 40 g kaurahiutale
  • 80 g gluteeniton jauhoseos
  • 20 g maissijauho
  • 1 tl suola
  • 1 tl leivinjauhe

Täyte

  • 120 g vihreitä papuja
  • 70 g fetajuustoa
  • 200 g (kaura)kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 70 g kreikkalaista jogurttia
  • 50 g juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita niiden kanssa huoneenlämpöinen margariini ja painele vuoan pohjalle ja nosta hieman reunoille (vuoan halkaisija n. 24cm).

Keitä papuja n. 10 minuuttia. Leikkaa niistä kovat kannat pois. Lisää pavut piirakkapohjan päälle ja murusta fetajuusto papujen päälle.

Sekoita keskenään kerma, jogurtti, kananmunat ja mausteet ja kaada pohjan päälle.

Paista 200 asteessa n. 30-35 minuuttia.

VINKKI! Tarjoile piirakka raikkaan vihreän salaatin kanssa.


Palkokasvit ovat hyvä kasvipohjaisen proteiinin lähde. Ne toimivat ravintoaineiden lähteenä ja niiden ravintokoostumus vaihtelee lajin, lajikkeen, kasvuolosuhteiden ja kypsennystavan mukaan. Pavut sisältävät runsaasti C-vitamiinia, B-ryhmän vitamiineja sekä terveellisiä rasvahappoja.

Skip to content