Härkäpapusämpylät

Kallelan luomutilan vinkki: Härkäpapusämpylät

Kesän 2022 SuomiAreena -paneelikeskusteluun osallistuneiden ruokavaikuttajien vinkit ovat heidän omia suosikkireseptejään. Tämä resepti on Maa- ja kotitalousnaisten Härkäpapureseptejä -julkaisusta.


Härkäpapusämpylät

  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl sokeria (tai hunajaa tai siirappia)
  • 3/4 dl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 5 dl vettä
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1,5 dl härkäpapujauhoa
  • 2,5 dl sämpyläjauhoja
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl porkkanaa, raastettua juustoa, aurinkokuivatun tomaatin paloja tai muuta makusi mukaan

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää veteen hiiva, kaurahiutaleet, rypsiöljy, suola, sokeri sekä raastettu juusto (tai porkkana tai aurinkokuivattu tomaatti). Voit halutessasi korvata sämpylä- ja vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla, jos haluat gluteenittoman lopputuloksen.

Lisää jauhoseos pieninä erinä nesteeseen ja anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen (kiertoilmauuni 200 astetta). Vaivaa kohonnut taikina ja leivo haluamasi kokoisia sämpylöitä. Nostata liinan alla ja paista sämpylät noin 12-15 minuuttia uunista riippuen.

Skip to content